Опроштајна посета амбасадора Украјине

Саопштења

02.02.2022. - 11:01

Опроштајна посета амбасадора Украјине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Украјине Олександра Александровича и захвалио му на ангажовању у унапређењу односа између две земље. 

Председник Вучић је указао на то да Србија и Украјина имају могућности да развијају сарадњу у различитим сферама од обостраног интереса и нагласио потребу да се настави рад на јачању економских односа, с обзиром на неискоришћене потенцијале.
 
Саговорници су се сагласили да постоји још много области у којима би Србија и Украјина могле додатно да се ангажују како би унапредиле сарадњу. С тим у вези су истакли да је важно да ускоро буде завршен рад на успостављању Споразума о слободној трговини између Србије и Украјине.
 
Председник Вучић и амбасадор Александрович су констатовали да су обе земље опредељене за поштовање норми међународног јавног права, како билатерално, тако и кроз рад међународних организација и институција.
 
Амбасадор Александрович је истакао да су Србија и Украјина пријатељске земље чија се сарадња базира на међусобном уважавању и додао да су му боравак и рад у Србији представљали посебно задовољство. Председник Вучић је пожелео амбасадору добро здравље и много успеха у даљем раду.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
02. фебруар 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).