Oproštajna poseta ambasadorke Rumunije

Saopštenja

30.07.2020. - 10:48

Oproštajna poseta ambasadorke Rumunije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Rumunije Oanu Kristinu Popu i zahvalio joj na značajnom doprinosu razvoju srpsko-rumunskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija veoma ceni podršku Rumunije u procesu pridruživanja EU, kao i konkretnu pomoć kroz prenos rumunskih iskustava iz tog procesa. On je istakao zahvalnost Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.
 
Ambasadorka Popa izjavila je da Srbija u Rumuniji ima iskrenog zagovornika proširenja Evropske unije na region Zapadnog Balkana, izrazivši uverenje da je i interes EU da Srbija što pre postane punopravna članica.
 
Predsednik Vučić i ambasadorka Popa su se saglasili da su Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri, izrazivši uverenje da će dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa. Dvoje sagovornika su istakli da bi od najvećeg značaja bila izgradnja auto-puta ili brze saobraćajnice između Beograda i Temišvara.
 
Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.
 
Predsednik Vučić je ambasadorki Popi poželeo mnogo uspeha na dužnosti šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, koju uskoro preuzima.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
30.  jul 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.