Опроштајна посета амбасадорке Румуније

Саопштења

30.07.2020. - 10:48

Опроштајна посета амбасадорке Румуније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Румуније Оану Кристину Попу и захвалио јој на значајном доприносу развоју српско-румунских односа током дипломатског мандата у Београду.

Председник Вучић је рекао да Србија веома цени подршку Румуније у процесу придруживања ЕУ, као и конкретну помоћ кроз пренос румунских искустава из тог процеса. Он је истакао захвалност Румунији на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.
 
Амбасадорка Попа изјавила је да Србија у Румунији има искреног заговорника проширења Европске уније на регион Западног Балкана, изразивши уверење да је и интерес ЕУ да Србија што пре постане пуноправна чланица.
 
Председник Вучић и амбасадорка Попа су се сагласили да су Србија и Румунија искрени пријатељи и поуздани партнери, изразивши уверење да ће добри политички односи да буду праћени још бољим економским везама и сарадњом у свим областима од заједничког интереса. Двоје саговорника су истакли да би од највећег значаја била изградња ауто-пута или брзе саобраћајнице између Београда и Темишвара.
 
Председник Вучић је нагласио и значај сарадње кроз формат Квадрилатерале, односно Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, јер тај вид сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа и промоцију политике мира и стабилности у региону, као и друштвени и економски развој Србије.
 
Председник Вучић је амбасадорки Попи пожелео много успеха на дужности шефа Делегације ЕУ у Црној Гори, коју ускоро преузима.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
30.  јул 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).