Oproštajna poseta ambasadorke Slovačke Republike

Saopštenja

02.12.2019. - 13:17

Oproštajna poseta ambasadorke Slovačke Republike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Slovačke Republike Dagmar Repčekovu i zahvalio joj za izuzetan doprinos jačanju srpsko-slovačkih odnosa i poštovanju koje je, tokom svog boravka u Beogradu, pokazala za Srbiju. „Prijateljstvo i bratstvo Srba i Slovaka, ne samo da je potvrđeno, već je, zahvaljujući radu ambasadorke Repčekove, i unapređeno“, rekao je predsednik Vučić.

On je konstatovao da ambasadorka Repčekova svojom “torta diplomatijom” ostavlja poseban pečat u istoriji diplomatskog kora, akreditovanog u Srbiji, kao najoriginalniji ambasador, jer nijednom, pa ni danas, nije došla na sastanak, a da nije na poklon donela čuvenu Doboš tortu.
 
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na evropskom putu. On je ponovio da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke i da se nada da će dobre političke odnose dveju zemalja pratiti još bolje ekonomske veze, kao i saradnja u svim drugim oblastima. Predsednik Vučić je istakao i potrebu snažnije saradnje sa Višegradskom grupom, čijem je Samitu nedavno prisustvovao, kada je slovačka predsednica Čaputova, kao i drugi šefovi država V4, podržala evropske integracije Srbije. On je zamolio ambasadorku Repčekovu da prenese poziv slovačkoj predsednici da poseti Srbiju.
 
Predsednik Vučić je dodao i da su Slovaci, koji žive u Vojvodini, odnosno Srbiji, most između dveju zemalja i da možemo još mnogo da uradimo za njih i njihov položaj.
 
Na oproštaju je ambasadorki Repčekovoj poželeo mnogo sreće u budućnosti.
 
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
2. decembar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.