Опроштајна посета амбасадорке Словачке Републике

Саопштења

02.12.2019. - 13:17

Опроштајна посета амбасадорке Словачке Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Словачке Републике Дагмар Репчекову и захвалио јој за изузетан допринос јачању српско-словачких односа и поштовању које је, током свог боравка у Београду, показала за Србију. „Пријатељство и братство Срба и Словака, не само да је потврђено, већ је, захваљујући раду амбасадорке Репчекове, и унапређено“, рекао је председник Вучић.

Он је констатовао да амбасадорка Репчекова својом “торта дипломатијом” оставља посебан печат у историји дипломатског кора, акредитованог у Србији, као најоригиналнији амбасадор, јер ниједном, па ни данас, није дошла на састанак, а да није на поклон донела чувену Добош торту.
 
Председник Вучић је изразио захвалност пријатељској Словачкој на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на европском путу. Он је поновио да Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке и да се нада да ће добре политичке односе двеју земаља пратити још боље економске везе, као и сарадња у свим другим областима. Председник Вучић је истакао и потребу снажније сарадње са Вишеградском групом, чијем је Самиту недавно присуствовао, када је словачка председница Чапутова, као и други шефови држава В4, подржала европске интеграције Србије. Он је замолио амбасадорку Репчекову да пренесе позив словачкој председници да посети Србију.
 
Председник Вучић је додао и да су Словаци, који живе у Војводини, односно Србији, мост између двеју земаља и да можемо још много да урадимо за њих и њихов положај.
 
На опроштају је амбасадорки Репчековој пожелео много среће у будућности.
 
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
2. децембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.