03.04.2020. - 14:21

Pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea, u kojem se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno. Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime Sjedinjenih Država, zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi. Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode“, navodi se u pismu državnog sekretara SAD Majka Pompea.

Beograd,
3. april 2020. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).