Саопштења

03.04.2020. - 14:21

Писмо државног секретара Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас писмо државног секретара Сједињених Америчких Држава Мајка Помпеа, у којем се каже:

„Поштовани господине председниче, 
 
Док владе широм света стреме ка томе да заштите сопствене грађане од пандемије COVID-19, желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Сједињених Држава онда када им је то било потребно. Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у Сједињене Државе чартер летом Ер Србије, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчких држављана врати својим домовима и породицама у време које је за све нас пуно неизвесности и изазова. 
 
Такође, желим да похвалим и особље Ер Србије и надлежне органе на аеродрому Никола Тесла у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у тако кратком року и на херојству и саосећању које су показали путницима на лету. 
 
У име Сједињених Држава, захваљујем Вам на подршци и пријатељству у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази. Радујем се дану када ће ова пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе“, наводи се у писму државног секретара САД Мајка Помпеа. 
 
Београд,
3. април 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).