20.12.2018. - 15:04

Pismo predsednika Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, u kome se kaže:

Pismo predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa

“Dragi gospodine predsedniče,

Bilo je zadovoljstvo videti Vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Sjedinjene Države cene vaše liderstvo, posebno u obezbeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom.

S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će doneti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obeju zemalja. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbednost i ekonomski rast.

Takođe, apelujem na obe strane da što pre postignu dogovor o normalizaciji i da se uzdrže od postupaka koji to otežavaju. Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za region. Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu.

Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da Vas i predsednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum“, navodi se u pismu predsednika Donalda Trampa upućenog predsedniku Vučiću.

Beograd,

20. decembar 2018.

Kontaktirajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.