20.12.2018. - 15:04

Писмо председника Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, у коме се каже:

Писмо председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа

“Драги господине председниче,

Било је задовољство видети Вас у Паризу током прославе Дана примирја. Сједињене Државе цене ваше лидерство, посебно у обезбеђивању пуне нормализације односа са Косовом.

С обзиром на то да улазите у завршну фазу постизања споразума са Косовом, који ће донети дуго жељени мир у региону, охрабрујем Вас да искористите овај тренутак и употребите политичко лидерство у доношењу одлука које би задовољиле интересе обеју земаља. Била би огромна штета да се пропусти ова јединствена прилика за мир, безбедност и економски раст.

Такође, апелујем на обе стране да што пре постигну договор о нормализацији и да се уздрже од поступака који то отежавају. Мирни и продуктивни односи између Србије и Косова били би прекретница за регион. Сједињене Америчке Државе су спремне да у томе помогну.

Споразум између Србије и Косова је на дохвату руке. Радујем се прилици да Вас и председника Хашима Тачија угостим у Белој кући, како бисмо прославили оно што би представљало историјски споразум“, наводи се у писму председника Доналда Трампа упућеног председнику Вучићу.

Београд,

20. децембар 2018.

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.