Saopštenja

13.01.2020. - 10:12

Pismo predsedniku Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome se kaže:

„Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku "jedne Kine" i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje.
 
Za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine. Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti.
 
Poštovani predsedniče, dozvolite da Vam i ovom prilikom zahvalim za podršku NR Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.
 
Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošću čekam Vašu posetu“, navodi se u pismu predsednika Vučića.
 
Beograd, 13. januara 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).