Саопштења

13.01.2020. - 10:12

Писмо председнику Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, у коме се каже:

„Република Србија пружа снажну подршку очувању територијалног интегритета и суверенитета Народне Републике Кине, апсолутно подржавајући политику "једне Кине" и напоре кинеске стране за мирно уједињење земље.
 
За Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Кине. Република Србија се супротставља независности Тајвана и осуђује сваки покушај угрожавања јединствености НР Кине и резултата Ваше политике, која почива на чврстим принципима мира и стабилности.
 
Поштовани председниче, дозволите да Вам и овом приликом захвалим за подршку НР Кине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и помоћи у одбрани наших државних и националних интереса у међународним организацијама.
 
Даље унапређење челичног пријатељства Републике Србије и НР Кине, као и продубљивање свеобухватно стратешког партнерства и сарадње на свим пољима, јесте и биће један од најважнијих приоритета српског државног руководства и моје политике, као председника. Зато са радошћу чекам Вашу посету“, наводи се у писму председника Вучића.
 
Београд, 13. јануара 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).