Saopštenja

03.02.2020. - 17:49

Pismo predsedniku Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome se kaže:

„Mi u Srbiji delimo tugu sa bratskim kineskim narodom zbog žrtava epidemije korona virusa. Molim Vas da naše duboko saosećanje prenesete porodicama preminulih, a obolelima izraze ohrabrenja da se izbore sa ovom bolešću.
 
Dok delimo brigu zbog mogućih posledica bolesti i sa Vama strepimo nad svakim obolelim, u isto vreme sa divljenjem pratimo kako se odvažno suočavate sa ovim „demonom“, kako Vi nazivate korona virus, uvereni da ćete, Vašom mudrom politikom, naći rešenja i pobediti ga.
 
Kina, u ovim teškim trenucima, dok nezamislivom brzinom završava bolnice u gradu Vuhanu, pokazuje svoju snagu, koju crpi iz jedinstva rukovodstva i naroda. To, u vremenima izazova, može samo zemlja sa snažnim i posvećenim liderom.
 
Dragi prijatelju, ukoliko Srbija, kao mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine, može da pomogne na bilo koji način, mi smo spremni da, u okviru svojih mogućnosti, tu pomoć i uputimo.
 
Do skorog viđenja na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Pekingu, primite izraze mog dubokog uvažavanja“, navodi se u pismu predsednika Vučića. 
 
 
Beograd,
3. februar 2020. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).