Саопштења

03.02.2020. - 17:49

Писмо председнику Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, у коме се каже:

„Ми у Србији делимо тугу са братским кинеским народом због жртава епидемије корона вируса. Молим Вас да наше дубоко саосећање пренесете породицама преминулих, а оболелима изразе охрабрења да се изборе са овом болешћу.
 
Док делимо бригу због могућих последица болести и са Вама стрепимо над сваким оболелим, у исто време са дивљењем пратимо како се одважно суочавате са овим „демоном“, како Ви називате корона вирус, уверени да ћете, Вашом мудром политиком, наћи решења и победити га.
 
Кина, у овим тешким тренуцима, док незамисливом брзином завршава болнице у граду Вухану, показује своју снагу, коју црпи из јединства руководства и народа. То, у временима изазова, може само земља са снажним и посвећеним лидером.
 
Драги пријатељу, уколико Србија, као мала земља, али велики пријатељ Кине, може да помогне на било који начин, ми смо спремни да, у оквиру својих могућности, ту помоћ и упутимо.
 
До скорог виђења на Деветом самиту Кине и земаља Централне и Источне Европе у Пекингу, примите изразе мог дубоког уважавања“, наводи се у писму председника Вучића. 
 
 
Београд,
3. фебруар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).