Saopštenja

06.01.2021. - 07:22

Pismo predsedniku Ruske Federacije povodom Božića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom Božića, pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, u kome se, između ostalog, kaže:

„Vama i svim pravoslavnim hrišćanima u Ruskoj Federaciji upućujem srdačne čestitke za Božić, uz iskrene želje da ga provedete u dobrom zdravlju, miru i blagostanju. Neka ovaj najradosniji praznik pomirenja, sloge i porodične harmonije u sva srca unese ljubav i dobru volju, a u domove sreću i svaki napredak.
 
Godina iza nas bila je teška, ali je pokazala da, u vremenima bremenitim izazovima, uz razumevanje, solidarnost i ljubav prema bližnjem, možemo da odolimo iskušenjima. Raduje me što su Srbija i Rusija, i u ovo doba neizvesnosti, pokazale bliskost i čvrsto prijateljstvo.
 
Koristim i ovu priliku da Vam zahvalim na aktivnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u odbrani interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Posebnu zahvalnost Vam izražavam na ličnom zalaganju da se završe radovi na mozaiku u Hramu Svetog Save i toploj poruci koju ste uputili“, navodi se u pismu predsednika Vučića.
 
Pismo sa božićnim čestitkama predsednik Vučić uputio je i patrijarhu Moskve i sve Rusije Kirilu.
 
Beograd,
6. januar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.