Саопштења

06.01.2021. - 07:22

Писмо председнику Руске Федерације поводом Божића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом Божића, писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину, у коме се, између осталог, каже:

„Вама и свим православним хришћанима у Руској Федерацији упућујем срдачне честитке за Божић, уз искрене жеље да га проведете у добром здрављу, миру и благостању. Нека овај најрадоснији празник помирења, слоге и породичне хармоније у сва срца унесе љубав и добру вољу, а у домове срећу и сваки напредак.
 
Година иза нас била је тешка, али је показала да, у временима бременитим изазовима, уз разумевање, солидарност и љубав према ближњем, можемо да одолимо искушењима. Радује ме што су Србија и Русија, и у ово доба неизвесности, показале блискост и чврсто пријатељство.
 
Користим и ову прилику да Вам захвалим на активној подршци коју Русија пружа Србији у одбрани интереса српског народа и Српске православне цркве на Косову и Метохији. Посебну захвалност Вам изражавам на личном залагању да се заврше радови на мозаику у Храму Светог Саве и топлој поруци коју сте упутили“, наводи се у писму председника Вучића.
 
Писмо са божићним честиткама председник Вучић упутио је и патријарху Москве и све Русије Кирилу.
 
Београд,
6. јануар 2021. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.