Saopštenja

02.06.2021. - 16:21

Pismo zahvalnosti predsednika Vlade Češke Republike

Predsednik Vlade Češke Republike Andrej Babiš uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom donacije 100.620 vakcina, u kome se između ostalog kaže: 

„Izuzetno cenim ovaj čin solidarnosti koji doživljavam kao još jedan dokaz tesnih veza i prijateljstva između naših zemalja i istovremeno kao doprinos Srbije globalnoj saradnji u borbi protiv pandemije“, i dodaje:
 
„Dozvolite mi i da posebno pohvalim brzu realizaciju vaše ponude i efikasnu komunikaciju između naših radnih timova koja je to omogućila. Uveren sam da će Vaša poseta Češkoj, kao i ovaj konkretan ishod Vaše posete, ponovo ojačati odlične odnose između naših zemalja i poslužiti kao podsticaj za dodatno produbljivanje naše međusobne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. S tim u vezi, dozvolite mi da ponovim kontinuiranu podršku Češke Republike evropskim integracijama Srbije“, navodi se u pismu predsednika Vlade Češke Republike predsedniku Vučiću.
 
 
Beograd,
02. jun 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).