1(4).jpg

Saopštenja

27.03.2013. - 16:14

Predsednik Nikolić sa Aleksejem Milerom

Beograd, 27. mart 2013. godine – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa Aleksejem Milerom, predsednikom Upravnog odbora Gasproma.

 

„Srbiju i Rusiju vezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koje uspešna ekonomska saradnja dodatno produbljuje“, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Ruske investicije u oblasti energetike, pomoći će Srbiji da pokrene privredu i otvori nova radna mesta,”  rekao je predsednik Nikolić, dodavši da će rukovodstvo Srbije učiniti maksimalne napore da opravda poverenje ruskih investitora.

 

„Pored investicija, dragocena nam je podrška na očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije“, rekao je predsednik Srbije. Srbija je u dosadašnjim pregovorima sa albanskom stranom u Briselu učinila maksimalne ustupke, pre svega u cilju očuvanja mira i stabilnosti u regionu. „Sada je red na drugu stranu“ zaključio je srpski predsednik.

 

Aleksej Miler je predsedniku Nikoliću preneo pozdrave Vladimira Putina, predsednika Ruske Federacije i istakao da Rusija aktivno radi na postojećim i budućim investicijama u Srbiju.

 

Predsednik Upravnog odbora Gasproma, Aleksej Miler je istakao da Rusiju i Srbiju vezuje niz kapitalnih projekata koji se uspešno realizuju. Pored toga u planu je niz projekata u oblasti energetike koji su veoma značajni za Rusiju, rekao je Miler i dodao da je dosadašnja saradnja veoma uspešna. Miler je obavestio predsednika Tomislava Nikolića da je u NIS do sada uloženo dve milijarde evra, a da je planirano još tri milijarde. Što se tiče projekta Južni tok, on teče prema planiranim rokovima, a početak radova u Srbiji je predviđen za decembar/januar 2013/2014. godine.

 

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.