1(4).jpg

Саопштења

27.03.2013. - 16:14

Председник Николић са Алексејем Милером

Београд, 27. март 2013. године – Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас са Алексејем Милером, председником Управног одбора Гаспрома.

 

„Србију и Русију везују традиционално добри и пријатељски односи које успешна економска сарадња додатно продубљује“, рекао је председник Србије Томислав Николић. Руске инвестиције у области енергетике, помоћи ће Србији да покрене привреду и отвори нова радна места,”  рекао је председник Николић, додавши да ће руководство Србије учинити максималне напоре да оправда поверење руских инвеститора.

 

„Поред инвестиција, драгоцена нам је подршка на очувању територијалног суверенитета и интегритета Србије“, рекао је председник Србије. Србија је у досадашњим преговорима са албанском страном у Бриселу учинила максималне уступке, пре свега у циљу очувања мира и стабилности у региону. „Сада је ред на другу страну“ закључио је српски председник.

 

Алексеј Милер је председнику Николићу пренео поздраве Владимира Путина, председника Руске Федерације и истакао да Русија активно ради на постојећим и будућим инвестицијама у Србију.

 

Председник Управног одбора Гаспрома, Алексеј Милер је истакао да Русију и Србију везује низ капиталних пројеката који се успешно реализују. Поред тога у плану је низ пројеката у области енергетике који су веома значајни за Русију, рекао је Милер и додао да је досадашња сарадња веома успешна. Милер је обавестио председника Томислава Николића да је у НИС до сада уложено две милијарде евра, а да је планирано још три милијарде. Што се тиче пројекта Јужни ток, он тече према планираним роковима, а почетак радова у Србији је предвиђен за децембар/јануар 2013/2014. године.

 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).