tan2015-2-25_135432389_1.jpg

25.02.2015. - 09:42

Predsednik Nikolić sa ambasadorkom Kube

Beograd, 25. februar 2015. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorkom Republike Kube, gospođom Adelom Majrom Ruis Garsijom.

Ambasadorka Kube istakla je u razgovoru sa predsednikom Nikolićem da će Kuba nastaviti da podržava stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije. „To je stvar principa i u vezi toga neće se ništa promeniti u politici Kube“, istakla je gospođa Ruis Garsija. Ona je zahvalila predsedniku Republike na podršci naše zemlje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih Nacija.

Govoreći o otopljavanju odnosa između Kube i Sjedinjenih Američkih Država, predsednik Nikolić i ambasadorka Ruis Garsija saglasili su se da je u pitanju proces koji je dobar za latinoameričke zemlje, a što može olakšati i razvijanje ekonomske saradnje između Kube i naše zemlje. Predsednik Nikolić je izrazio nadu da će vrlo brzo biti stvoreni uslovi da se saradnja između kubanskih i srpskih kompanija značajno unapredi, u korist građana obe zemlje.

Ambasadorka Ruis Garsija iskoristila je priliku da ponovi poziv predsedniku Nikoliću da uskoro poseti Republiku Kubu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).