13_2(1).jpg

Saopštenja

28.02.2013. - 18:50

Predsednik Nikolić sa ambasadorom SAD-a

Beograd, 28. februar 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Njegovom ekselencijom Majklom Kirbijem.

Pred nastavak razgovora u Briselu između predstavnika Republike Srbije i privremenih institucija u Prištini, predsednik Nikolić je rekao da bi podrška Sjedinjenih Američkih Država u međunarodnoj zajednici pomogla da se što pre dođe do rešenja problema Kosova i Metohije koje će biti prihvatljivo za obe strane.

 
Ambasador Kirbi potvrdio je da je stav američke administracije da do rešenja pitanja Kosova i Metohije treba doći na način koji će zadovoljiti i srpsku i albansku stranu, što je bitno za ceo region.
 
Ambasador Kirbi je takođe dodao da je primetna posvećenost predsednika Nikolića da doprinese uspostavljanju stabilnosti na Balkanu, da je mnogo toga već učinjeno i da je dobro što ti postupci  daju konkretne rezultate.
 
Predsednik Nikolić je još jednom izrazio spremnost da predstavnici Srbije, pred nastavak razgovora u Briselu, dodatno razjasne sva pitanja koja su nejasna međunarodnoj zajednici, a tiču se Rezolucije koju je donela Narodna skupština Republike Srbije.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.