13_2(1).jpg

Саопштења

28.02.2013. - 18:50

Председник Николић са амбасадором САД-а

Београд, 28. фебруар 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Његовом екселенцијом Мајклом Кирбијем.

Пред наставак разговора у Бриселу између представника Републике Србије и привремених институција у Приштини, председник Николић је рекао да би подршка Сједињених Америчких Држава у међународној заједници помогла да се што пре дође до решења проблема Косова и Метохије које ће бити прихватљиво за обе стране.

 
Амбасадор Кирби потврдио је да је став америчке администрације да до решења питања Косова и Метохије треба доћи на начин који ће задовољити и српску и албанску страну, што је битно за цео регион.
 
Амбасадор Кирби је такође додао да је приметна посвећеност председника Николића да допринесе успостављању стабилности на Балкану, да је много тога већ учињено и да је добро што ти поступци  дају конкретне резултате.
 
Председник Николић је још једном изразио спремност да представници Србије, пред наставак разговора у Бриселу, додатно разјасне сва питања која су нејасна међународној заједници, а тичу се Резолуције коју је донела Народна скупштина Републике Србије.
 
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.