17638267_b.jpg

Saopštenja

07.03.2013. - 16:39

Predsednik Nikolić sa Asmirom Kolašincem i Mihailom Dudašem

Beograd, 07. mart 2013. godine – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa reprezentativcima Srbije u atletici Asmirom Kolašincem i Mihailom Dudašem i rukovodstvom Atletskog saveza Srbije.

Predsednik Tomislav Nikolić čestitao je našim atletičarima na postignutom uspehu. „Svestan sam činjenice da su uslovi u kojima trenirate izuzetno teški i da država mora aktivno da pomogne u postizanju vrhunskih rezultata“ podvukao je predsednik. „Vaš uspeh je prava stimulacija mladima da se bave atletikom i sportom uopšte“, rekao predsednik i dodao, „Već u školi treba aktivno raditi na selekciji potencijalnih vrhunskih sportista.

 

Predsednik Srbije posebno je istakao da je Asmir Kolašinac više uradio za Srbiju nego pojedinci koji ga napadaju. Odnos prema svojoj državi pokazao je kada je zastavu Srbije visoko uzdigao i nosio u počasnom krugu.

 

Asmir Kolašinac i Mihail Dudaš su se zahvalili predsedniku Srbije na prijemu i informisali ga o takmičenju, daljim planovima i zatražili podršku na poboljšanju uslova treniranja i materijalne podrške Atletskom savezu.

 

Predsednik Nikolić je podržao predloge naših sportista uz obećanje da će učiniti sve u svojoj moći da im se omogući da i dalje postižu vrhunske rezultate.

 

 

Srpski atletičar Asmir Kolašinac je 04.03.2013. na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle. Mihail Dudaš je osvojio bronzanu medalju u disciplni sedmoboj sakupivšt 6.099 bodova što je novi nacionalni rekord. On je postavio i pet ličnih rekorda.  

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.