17638267_b.jpg

Саопштења

07.03.2013. - 16:39

Председник Николић са Асмиром Колашинцем и Михаилом Дудашем

Београд, 07. март 2013. године – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са репрезентативцима Србије у атлетици Асмиром Колашинцем и Михаилом Дудашем и руководством Атлетског савеза Србије.

Председник Томислав Николић честитао је нашим атлетичарима на постигнутом успеху. „Свестан сам чињенице да су услови у којима тренирате изузетно тешки и да држава мора активно да помогне у постизању врхунских резултата“ подвукао је председник. „Ваш успех је права стимулација младима да се баве атлетиком и спортом уопште“, рекао председник и додао, „Већ у школи треба активно радити на селекцији потенцијалних врхунских спортиста.

 

Председник Србије посебно је истакао да је Асмир Колашинац више урадио за Србију него појединци који га нападају. Однос према својој држави показао је када је заставу Србије високо уздигао и носио у почасном кругу.

 

Асмир Колашинац и Михаил Дудаш су се захвалили председнику Србије на пријему и информисали га о такмичењу, даљим плановима и затражили подршку на побољшању услова тренирања и материјалне подршке Атлетском савезу.

 

Председник Николић је подржао предлоге наших спортиста уз обећање да ће учинити све у својој моћи да им се омогући да и даље постижу врхунске резултате.

 

 

Српски атлетичар Асмир Колашинац је 04.03.2013. на дворанском првенству Европе у Гетеборгу освојио златну медаљу у бацању кугле. Михаил Дудаш је освојио бронзану медаљу у дисциплни седмобој сакупившт 6.099 бодова што је нови национални рекорд. Он је поставио и пет личних рекорда.  

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.