22_5_2013 2.jpg

Saopštenja

22.05.2013. - 16:37

Predsednik Nikolić sa delegacijom Kuvajta

Beograd, 22. maj 2013. godine – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa Jusufom Al Baderom, regionalnim direktorom kuvajtskog fonda za Evropu i centralnu Aziju.

 
Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo povodom odobrenog zajma Srbiji (Sporazum o kreditu i Sporazum o garancijama potpisani su tokom posete delegacije KFAED Beogradu 10-11. decembra 2012. godine) i istakao da je Srbija posvećena daljem unapređenju bilateralne saradnje sa Kuvajtom. 
 
U otvorenom i prijateljskom razgovoru gosodin Bader upoznao je predsednika Republike o projektima na kojima fond radi. KFAED je zainteresovan da kreditira, ne samo naredne faze izgradnje beogradskog železničkog čvora, nego i druge razvojne projekte Republike Srbije, pre svega u oblasti poljoprivrede. 
 
Naši prijatelji iz Kuvajta mogu da doprinesu da Srbija izađe iz krize, kao i  da postoje mnoge oblasti interesantne za ulaganje. 
Predsednik Nikolić zahvalio se gospodinu Baderu na želji da ulažu u poljoprivredu Srbije, jer je poljoprivreda  naša velika šansa i istakao je da je prijateljstvo između Srbije i Kuvajta tradicionalno i da nikada neće biti prekinuto.
 

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.