22_5_2013 2.jpg

Саопштења

22.05.2013. - 16:37

Председник Николић са делегацијом Кувајта

Београд, 22. мај 2013. године – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са Јусуфом Ал Бадером, регионалним директором кувајтског фонда за Европу и централну Азију.

 
Председник Србије је изразио задовољство поводом одобреног зајма Србији (Споразум о кредиту и Споразум о гаранцијама потписани су током посете делегације КФАЕД Београду 10-11. децембра 2012. године) и истакао да је Србија посвећена даљем унапређењу билатералне сарадње са Кувајтом. 
 
У отвореном и пријатељском разговору госодин Бадер упознао је председника Републике о пројектима на којима фонд ради. КФАЕД је заинтересован да кредитира, не само наредне фазе изградње београдског железничког чвора, него и друге развојне пројекте Републике Србије, пре свега у области пољопривреде. 
 
Наши пријатељи из Кувајта могу да допринесу да Србија изађе из кризе, као и  да постоје многе области интересантне за улагање. 
Председник Николић захвалио се господину Бадеру на жељи да улажу у пољопривреду Србије, јер је пољопривреда  наша велика шанса и истакао је да је пријатељство између Србије и Кувајта традиционално и да никада неће бити прекинуто.
 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).