12_12_2012__ ruska banka.jpg

Saopštenja

12.12.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić sa delegacijom ruske VTB banke.

Beograd, 12. decembar 2012. godine – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa delegacijom ruske VTB banke koju je predvodio Andrej Kostin predsednikom borda direktora te banke.

VTB banka kao druga po jačini finansijska institucija u Rusiji, koja posluje u preko dvadeset zemalja sveta, zainteresovana je za ulaganje u Srbiju.

Predsednik Tomislav Nikolić je podvukao značaj jačanja privredne saradnje dve zemlje i dodao da VTB banka, jedna od najvećih  finansijskih institucija u Rusiji može da pruži značajnu podršku našoj zemlji, naročito u sferi privatizacije. Srbija može da bude most između Evropske unije i Rusije, rekao je predsednik Nikolić. Dugi niz godina saradnja između naše dve zemlje je stagnirala, uprkos tome što imamo mnogo toga zajedničkog. U Srbiji su se desile suštinske promene i mi ćemo pratiti želju našeg naroda da sarađuje sa ruskim, kao što ekonomski napredak prate finansijska ulaganja, istakao je predsednik Tomislav Nikolić.

Predsednik borda direktora VTB banke je rekao da su njihovi stručnjaci već procenili srpsko tržište i zaključili da je ono veoma povoljno. Mnogo razloga ima za ulaganje u Srbiju, pre svega u infrastrukturu i privatizaciju podvukao je Andrej Kostin. VTB banka ima ogromno iskustvo u investicionim programima, ne samo u Rusiji, već i širom sveta. Finansijski sektor u Rusiji je uprkos svetskoj ekonomskoj krizi na stabilnoj uzlaznoj putanji i veliki broj investicija je potvrda te činjenice, istakao je Kostin.

Na sastanku je rečeno da će se ruska VTB banka finansijski uključiti u manifestaciju „Milanski edikt“, što će omogućiti da događaj od prvorazrednog značaja za našu zemlju bude organizovan na način dostojan njegove veličine.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.