12_12_2012__ ruska banka.jpg

Саопштења

12.12.2012. - 00:00

Председник Николић са делегацијом руске ВТБ банке.

Београд, 12. децембар 2012. године – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са делегацијом руске ВТБ банке коју је предводио Андреј Костин председником борда директора те банке.

ВТБ банка као друга по јачини финансијска институција у Русији, која послује у преко двадесет земаља света, заинтересована је за улагање у Србију.

Председник Томислав Николић је подвукао значај јачања привредне сарадње две земље и додао да ВТБ банка, једна од највећих  финансијских институција у Русији може да пружи значајну подршку нашој земљи, нарочито у сфери приватизације. Србија може да буде мост између Европске уније и Русије, рекао је председник Николић. Дуги низ година сарадња између наше две земље је стагнирала, упркос томе што имамо много тога заједничког. У Србији су се десиле суштинске промене и ми ћемо пратити жељу нашег народа да сарађује са руским, као што економски напредак прате финансијска улагања, истакао је председник Томислав Николић.

Председник борда директора ВТБ банке је рекао да су њихови стручњаци већ проценили српско тржиште и закључили да је оно веома повољно. Много разлога има за улагање у Србију, пре свега у инфраструктуру и приватизацију подвукао је Андреј Костин. ВТБ банка има огромно искуство у инвестиционим програмима, не само у Русији, већ и широм света. Финансијски сектор у Русији је упркос светској економској кризи на стабилној узлазној путањи и велики број инвестиција је потврда те чињенице, истакао је Костин.

На састанку је речено да ће се руска ВТБ банка финансијски укључити у манифестацију „Милански едикт“, што ће омогућити да догађај од прворазредног значаја за нашу земљу буде организован на начин достојан његове величине.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).