15_4_2013.jpg

Saopštenja

15.04.2013. - 20:10

Predsednik Nikolić sa Džemilom Čičekom

Beograd, 15. april 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske, Njegovom ekselencijom Džemilom Čičekom.

 
 
Tokom prijateljskog razgovora, predsednik turskog Parlamenta preneo je pozdrave predsednika Republike Turske, gospodina Abdulaha Gula. Predsednik Nikolić i predsednik turskog Parlamenta, gospodin Čiček, saglasili su se da je unapređenje saradnje između Srbije i Turske u interesu građana obe države. U vezi toga, predsednik Nikolić je istakao da je Srbija zemlja u kojoj se svaki dinar koji se uloži višestruko vraća i da se nova Vlada potrudila da u našoj zemlji stvori poslovni ambijent koji će biti pogodan za investitore.
 
Osvrćući se na nedavne pregovore u Briselu, predsednik Nikolić je rekao da je stav Srbije da se isključivo nastavkom pregovora između Srbije i privremenih institucija u Prištini može doći do rešenja koje će biti prihvatljivo za obe strane. Predsednik Republike je rekao i da je Srbija pokazala jasnu spremnost za suštinski iskorak i istorijski kompromis dve strane, ali da za sada za to nije bilo sluha kod ostalih učesnika u pregovorima.
 

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.