15_4_2013.jpg

15.04.2013. - 20:10

Председник Николић са Џемилом Чичеком

Београд, 15. април 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са председником Велике народне скупштине Републике Турске, Његовом екселенцијом Џемилом Чичеком.

Током пријатељског разговора, председник турског Парламента пренео је поздраве председника Републике Турске, господина Абдулаха Гула. Председник Николић и председник турског Парламента, господин Чичек, сагласили су се да је унапређење сарадње између Србије и Турске у интересу грађана обе државе. У вези тога, председник Николић је истакао да је Србија земља у којој се сваки динар који се уложи вишеструко враћа и да се нова Влада потрудила да у нашој земљи створи пословни амбијент који ће бити погодан за инвеститоре.

Осврћући се на недавне преговоре у Бриселу, председник Николић је рекао да је став Србије да се искључиво наставком преговора између Србије и привремених институција у Приштини може доћи до решења које ће бити прихватљиво за обе стране. Председник Републике је рекао и да је Србија показала јасну спремност за суштински искорак и историјски компромис две стране, али да за сада за то није било слуха код осталих учесника у преговорима.

Подели