10_12_2012 al bader.jpg

10.12.2012. - 18:42

Predsednik Nikolić sa generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj

Beograd, 10. decembar 2012. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa Abdulvahabom Al-Baderom, generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj ( KFAED ).

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo povodom odobrenog zajma Srbiji i istakao da je Srbija posvećena daljem unapređenju bilateralne saradnje sa Kuvajtom. Predsednik Nikolić je istakao da je nova Vlada preuzela kormilo u veoma teškom trenutku i da je pored ekonomske krize Srbija prošla i kroz izuzetno loše privatizacije, sistemsku korupciju, ali sa čvrstim uverenjem i maksimalnim naporima na eliminaciji svih slabosti koje postoje u društvu.

Naši prijatelji iz Kuvajta mogu da doprinesu da Srbija izađe iz krize, rekao je predsednik Srbije, i dodao da postoje mnoge oblasti interesantne za ulaganje, kao što  su infrastruktura i privreda.

Abdulwahab Al-Bader je izrazio nadu da će pored potpisanog ugovora o zajmu biti i drugih projekata koji će produbiti bilateralnu saradnju dve zemlje. Ustanovljavanjem fonda na čijem je čelu, u velikoj meri su se unapredili odnosi sa drugim zemljama, rekao je Abdulwahab Al-Bader.  On je izrazio nadu da će Srbija biti više otvorena za strane investicije, kao i da će obezbediti optimalnu klimu za strana ulaganja.

Sagovornici su se složili da je saradnja dve zemlje na uzlaznoj putanji i da će uskoro doći do susreta na najvišem državnom nivou.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.