10_12_2012 al bader.jpg

Саопштења

10.12.2012. - 18:42

Председник Николић са генералним директором Кувајтског фонда за арапски економски развој

Београд, 10. децембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са Абдулвахабом Ал-Бадером, генералним директором Кувајтског фонда за арапски економски развој ( КФАЕД ).

Председник Србије је изразио задовољство поводом одобреног зајма Србији и истакао да је Србија посвећена даљем унапређењу билатералне сарадње са Кувајтом. Председник Николић је истакао да је нова Влада преузела кормило у веома тешком тренутку и да је поред економске кризе Србија прошла и кроз изузетно лоше приватизације, системску корупцију, али са чврстим уверењем и максималним напорима на елиминацији свих слабости које постоје у друштву.

 

Наши пријатељи из Кувајта могу да допринесу да Србија изађе из кризе, рекао је председник Србије, и додао да постоје многе области интересантне за улагање, као што  су инфраструктура и привреда.

 

Абдулwахаб Ал-Бадер је изразио наду да ће поред потписаног уговора о зајму бити и других пројеката који ће продубити билатералну сарадњу две земље. Установљавањем фонда на чијем је челу, у великој мери су се унапредили односи са другим земљама, рекао је Abdulwahab Al-Bader.  Он је изразио наду да ће Србија бити више отворена за стране инвестиције, као и да ће обезбедити оптималну климу за страна улагања.

 

Саговорници су се сложили да је сарадња две земље на узлазној путањи и да ће ускоро доћи до сусрета на највишем државном нивоу.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).