Luksic.jpg

30.05.2013. - 20:21

Predsednik Nikolić sa Igorom Lukšićem, potpredsednikom Vlade Crne Gore

Beograd, 30. maj 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa Igorom Lukšićem, potpredsednikom Vlade Crne Gore.

Predsednik Nikolić istakao je tokom razgovora da Srbija ima interes da sarađuje sa svim državama na Balkanu, a posebno sa Crnom Gorom, u kojoj živi izuzetno brojna srpska zajednica. Jedan od ključnih prioriteta koje Srbija vodi jeste stabilnost u regionu, naglasio je predsednik Nikolić. Predsednik Nikolić upoznao je svog gosta sa konkretnim koracima koje Srbija preduzima kako bi rešila problem ekonomske krize.

Gospodin Lukšić iskazao je zadovoljstvo zbog boravka u Beogradu i izrazio dominantno uverenje svih u Crnoj Gori da su odnosi Srbije i Crne Gore sjajni. On je istakao potrebu da Srbija i Crna Gora jedna drugu podržavaju u procesu evroinegracija i poželeo je Srbiji da u junu dobije datum otpočinjanja pristupnih pregovora sa EU. On je posebno istakao da bi napredak Srbije na evropskom putu bio koristan za ceo region.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).