Luksic.jpg

Саопштења

30.05.2013. - 20:21

Председник Николић са Игором Лукшићем, потпредседником Владе Црне Горе

Београд, 30. мај 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Игором Лукшићем, потпредседником Владе Црне Горе.

Председник Николић истакао је током разговора да Србија има интерес да сарађује са свим државама на Балкану, а посебно са Црном Гором, у којој живи изузетно бројна српска заједница. Један од кључних приоритета које Србија води јесте стабилност у региону, нагласио је председник Николић. Председник Николић упознао је свог госта са конкретним корацима које Србија предузима како би решила проблем економске кризе.

 
Господин Лукшић исказао је задовољство због боравка у Београду и изразио доминантно уверење свих у Црној Гори да су односи Србије и Црне Горе сјајни. Он је истакао потребу да Србија и Црна Гора једна другу подржавају у процесу евроинеграција и пожелео је Србији да у јуну добије датум отпочињања приступних преговора са ЕУ. Он је посебно истакао да би напредак Србије на европском путу био користан за цео регион.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).