25_2_2013.jpg

25.02.2013. - 12:44

Predsednik Nikolić sa Kemalom Alijevim

Beograd, 25. februar 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu (Andrićev venac 1) sa Kemalom Alijevim, predsednikom azerbejdžanske kompanije Azvirt i ambasadorom te zemlje u Beogradu, Njegovom ekselencijom gospodinom Eldarom Hasanovim.

Predsednik Nikolić je rekao da su odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski, a da je ekonomska saradnja na uzlaznoj putanji. Predsednik je podvukao da pored ulaganja u infrastrukturu, koju kompanija Azvirt radi na visoko profesionalnom nivou, Srbija očekuje i investicije u više projekata u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i infrastrukture. Vlada Srbije priprema projekte, koji će u veoma kratkom roku biti predstavljeni azerbejdžanskim investitorima, istakao je predsednik Srbije.

Predsednik Azvirta Kemal Alijev je naglasio da poseta predsednika Tomislava Nikolića predstavlja istorijsku prekretnicu u odnosu dve zemlje i da su svi problemi uklonjeni u veoma kratkom roku. Naš jedini cilj je da posao uradimo besprekorno i u roku, rekao je Alijev i dodao da neprekidno traju radovi koje ta kompanija izvodi na Koridoru 11  i da 120 zaposlenih na tom projektu redovno prima plate.

Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana je rekao da šest investitora uskoro dolazi u Srbiju sa ciljem da podrže različite projekte, a da je do sada je potpisano više bilateralnih ugovora u oblasti prehrambene industrije.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).