25_2_2013.jpg

Саопштења

25.02.2013. - 12:44

Председник Николић са Кемалом Алијевим

Београд, 25. фебруар 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду (Андрићев венац 1) са Кемалом Алијевим, председником азербејџанске компаније Азвирт и амбасадором те земље у Београду, Његовом екселенцијом господином Елдаром Хасановим.

Председник Николић је рекао да су односи две земље искрени и пријатељски, а да је економска сарадња на узлазној путањи. Председник је подвукао да поред улагања у инфраструктуру, коју компанија Азвирт ради на високо професионалном нивоу, Србија очекује и инвестиције у више пројеката у области енергетике, пољопривреде, туризма и инфраструктуре. Влада Србије припрема пројекте, који ће у веома кратком року бити представљени азербејџанским инвеститорима, истакао је председник Србије.

 

Председник Азвирта Кемал Алијев је нагласио да посета председника Томислава Николића представља историјску прекретницу у односу две земље и да су сви проблеми уклоњени у веома кратком року. Наш једини циљ је да посао урадимо беспрекорно и у року, рекао је Алијев и додао да непрекидно трају радови које та компанија изводи на Коридору 11  и да 120 запослених на том пројекту редовно прима плате.

 

Елдар Хасанов, амбасадор Азербејџана је рекао да шест инвеститора ускоро долази у Србију са циљем да подрже различите пројекте, а да је до сада је потписано више билатералних уговора у области прехрамбене индустрије. 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).