tan2014-5-23_123240221_2.jpg

23.05.2014. - 00:00

Predsednik Nikolić sa Majklom Kirbijem

Beograd, 23. maj 2014. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Majklom Kirbijem.

Ambasador Kirbi je tom prilikom izrazio žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i dodao da se sada pokazalo da Srbija ima mnogo prijatelja koji su se brzo solidarisali sa njom i uputili joj pomoć. Američki ambasador je rekao da je predsednik Nikolić u prethodne dve godine mnogo doprineo da se unaprede odnosi u regionu kao i odnosi Srbije sa brojnim zemljama širom sveta, do nivoa koji je do pre samo nekoliko godina bio nezamisliv. Kao rezultat toga, jasno je iskazana odlučnost mnogih država da se Srbiji što brže i što više pomogne.

Predsednik Nikolić upoznao je ambasadora Kirbija sa inicijativom za održavanje donatorske konferencije za pomoć svim zemljama koje su pogođene poplavama. Američki ambasador je tu ideju ocenio kao ohrabrujuću, pogotovo zbog činjenice da je Srbija zainteresovana da se pomogne i drugim državama u regionu, što je dobar signal za razvoj buduće saradnje.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).