tan2014-5-23_123240221_2.jpg

23.05.2014. - 00:00

Председник Николић са Мајклом Кирбијем

Београд, 23. мај 2014. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Мајклом Кирбијем.

Амбасадор Кирби је том приликом изразио жаљење због катастрофалних поплава које су задесиле Србију и додао да се сада показало да Србија има много пријатеља који су се брзо солидарисали са њом и упутили јој помоћ. Амерички амбасадор је рекао да је председник Николић у претходне две године много допринео да се унапреде односи у региону као и односи Србије са бројним земљама широм света, до нивоа који је до пре само неколико година био незамислив. Као резултат тога, јасно је исказана одлучност многих држава да се Србији што брже и што више помогне.

Председник Николић упознао је амбасадора Кирбија са иницијативом за одржавање донаторске конференције за помоћ свим земљама које су погођене поплавама. Амерички амбасадор је ту идеју оценио као охрабрујућу, поготово због чињенице да је Србија заинтересована да се помогне и другим државама у региону, што је добар сигнал за развој будуће сарадње.

Подели