Alzir.jpg

Saopštenja

28.05.2013. - 00:00

Predsednik Nikolić sa ministarkom kulture Alžira Khalidom Timu.

Beograd, 28. maj 2013. godine – Predsednik Republike Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ministarkom kulture Alžira Khalidom Timu.

 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da će intenzivno raditi na tome da se iskreni i prijateljski odnosi srpskog i alžirskog naroda obnove i intenziviraju, naročito na polju kulture. Srpski narod gaji iskreno prijateljstvo i ljubav prema alžirskom, rekao je srpski predsednik i dodao da se Srbi nikada nisu plašili prijateljstva, naprotiv, uvek su pomagali narodima kada im je najteže. 
 
„Moja misija je obnavljanje starih prijateljstava, jedno od njih je i prijateljstvo sa alžirskim narodom“, rekao je predsednik Nikolić. 
 
Ministarka kulture Alžira Khalida Timu  prenela je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću poruku iskrenog prijateljstva i poštovanja alžirskog predsednika Abdelaziza Buteflika i premijera Abdelmaleka Selala. „Srbija predstavlja za moju zemlju stožer mira i stabilnosti na Balkanu“ rekla je ministarka Timu. Ona je zatražila i dobila podršku od predsednika Nikolića u otpočinjanju razgovora sa ministrom kulture Bratislavom Petkovićem vezanim za potpisivanje sporazuma o kulturnoj saradnji dve zemlje.
 
Pismo uredniku:
 
Povodom obeležavanja Dana kulture Alžira u Srbiji, ministarka kulture Khalide Tumi došla je u prisustvuje toj manifestaciji i sretne se sa rukovodstvom Srbije.
 
Dani alžirske kulture održaće se prvi put u Srbiji od 28. maja do 2. juna minifestaciju će otvoriti Nacionalni balet te zemlje. Pored Nacionalnog baleta, alžirska kultura će biti predstavljena i na izložbama u Narodnoj biblioteci Srbije i Etnografskom muzeju, a muzičko-baletski koncert će osim u Beogradu, biti održan u Novom Pazaru i Vršcu.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).