Alzir.jpg

Саопштења

28.05.2013. - 00:00

Председник Николић са министарком културе Алжира Кхалидом Тиму.

Београд, 28. мај 2013. године – Председник Републике Томислав Николић разговарао је данас са министарком културе Алжира Кхалидом Тиму.

 
Председник Србије Томислав Николић је рекао да ће интензивно радити на томе да се искрени и пријатељски односи српског и алжирског народа обнове и интензивирају, нарочито на пољу културе. Српски народ гаји искрено пријатељство и љубав према алжирском, рекао је српски председник и додао да се Срби никада нису плашили пријатељства, напротив, увек су помагали народима када им је најтеже. 
 
„Моја мисија је обнављање старих пријатељстава, једно од њих је и пријатељство са алжирским народом“, рекао је председник Николић. 
 
Министарка културе Алжира Кхалида Тиму  пренела је председнику Србије Томиславу Николићу поруку искреног пријатељства и поштовања алжирског председника Абделазиза Бутефлика и премијера Абделмалека Селала. „Србија представља за моју земљу стожер мира и стабилности на Балкану“ рекла је министарка Тиму. Она је затражила и добила подршку од председника Николића у отпочињању разговора са министром културе Братиславом Петковићем везаним за потписивање споразума о културној сарадњи две земље.
 
Писмо уреднику:
 
Поводом обележавања Дана културе Алжира у Србији, министарка културе Кхалиде Туми дошла је у присуствује тој манифестацији и сретне се са руководством Србије.
 
Дани алжирске културе одржаће се први пут у Србији од 28. маја до 2. јуна минифестацију ће отворити Национални балет те земље. Поред Националног балета, алжирска култура ће бити представљена и на изложбама у Народној библиотеци Србије и Етнографском музеју, а музичко-балетски концерт ће осим у Београду, бити одржан у Новом Пазару и Вршцу.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).