tan2013-12-20_10351747_2_1.jpg

15.09.2014. - 14:18

Predsednik Nikolić sa Nebojšom Radmanovićem

Beograd, 15. septembar 2014. godine- Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Nebojšom Radmanovićem.

Predsednik Nikolić i član Predsedništva BiH Radmanović istakli su da je potrebno raditi na uspostavljanju što bolje saradnje, pre svega na polju ekonomije, među svim državama u regionu, jer bi se balkanske države zajednički mnogo bolje suočile sa izazovima koje pred njih postavlja globalno tržište, nego što bi to činile pojedinačno.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, predsednik Nikolić je rekao da je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, zainteresovana za napredak oba entiteta u Bosni i Hercegovini i za saradnju koja bi koristila svim stranama. On je takođe dodao da se protivi bilo kakvoj izmeni Dejtonskog sporazuma, jer bi to sigurno dovelo do narušavanja stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Predsednik Nikolić i član Predsedništva BiH Radmanović izrazili su zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima koji postoje između Srbije i Bosne i Hercegovine, a pogotovo Srbije i Republike Srpske po Sporazumu o specijalnim odnosima, i istakli želju da se ti odnosi i dalje unapređuju, u cilju poboljšanja uslova života građana u obe države.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).