20_12_2012 2.jpg

20.12.2012. - 12:58

Predsednik Nikolić sa novim ambasadorom OEBS-a u Srbiji

Beograd, 20. decembar 2012. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa novim ambasadorom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji, Njegovom Ekselencijom Peterom Burkhardom.

Tokom razgovora, predsednik Nikolić je rekao da je Srbiji dragocena pomoć koju joj međunarodne organizacije pružaju u dostizanju najviših standarda uređenosti države. U vezi toga, on je posebno istakao pomoć u borbi protiv korupcije i kriminala. Takođe, predsednik Nikolić je istakao da je Srbija posvećena uspostavljanju što boljih odnosa u regionu, kao i da će zadatak aktuelne Vlade biti da Srbija već u ovom mandatu postane uređena zemlja, mnogo uređenija nego što je do sada bila.

Ambasador Peter Burkhard izrazio je zadovoljstvo stepenom saradnje između državnih organa naše zemlje i misije OEBS-a u Srbiji i istakao spremnost OEBS-a da sa Srbijom zajedno radi na reformama koje Vlada Srbije namerava da sprovede. Iako nisu direktno umešani, OEBS, kao organizacija  zainteresovana za stabilnost u Evropi, podržava dijalog između državnih organa Srbije i privremenih vlasti u Prištini. Takođe, ambasador Burkhard je izrazio zadovoljstvo što će u narednom periodu biti u mogućnosti da sarađuje sa državnim institucijama Republike Srbije.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.