20_12_2012 2.jpg

Саопштења

20.12.2012. - 12:58

Председник Николић са новим амбасадором ОЕБС-а у Србији

Београд, 20. децембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са новим амбасадором Организације за европску безбедност и сарадњу у Србији, Његовом Екселенцијом Петером Буркхардом.

Током разговора, председник Николић је рекао да је Србији драгоцена помоћ коју јој међународне организације пружају у достизању највиших стандарда уређености државе. У вези тога, он је посебно истакао помоћ у борби против корупције и криминала. Такође, председник Николић је истакао да је Србија посвећена успостављању што бољих односа у региону, као и да ће задатак актуелне Владе бити да Србија већ у овом мандату постане уређена земља, много уређенија него што је до сада била.

 

Амбасадор Петер Буркхард изразио је задовољство степеном сарадње између државних органа наше земље и мисије ОЕБС-а у Србији и истакао спремност ОЕБС-а да са Србијом заједно ради на реформама које Влада Србије намерава да спроведе. Иако нису директно умешани, ОЕБС, као организација  заинтересована за стабилност у Европи, подржава дијалог између државних органа Србије и привремених власти у Приштини. Такође, амбасадор Буркхард је изразио задовољство што ће у наредном периоду бити у могућности да сарађује са државним институцијама Републике Србије.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).