laos.jpg

Saopštenja

30.05.2013. - 20:06

Predsednik Nikolić sa potpredsednikom Vlade Laoske Narodne Demokratske Republike

Beograd, 30. maj 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Laoske Narodne Demokratske Republike, gospodinom Tonglungom Sisulitom.

 
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, gospodin Tonglung Sisulit preneo je podršku Laoske Narodne Demokratske Republike politici koju po pitanju Kosova i Metohije vodi državno rukovodstvo naše zemlje. On je takođe istakao da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije dogovorio konkretne korake za unapređenje bilateralne saradnje, pre svega na ekonomskom planu, između Laosa i Srbije. 
Gospodin Tonglung Sisulit preneo je predsedniku Nikoliću poziv predsednika Laoske Narodne Demokratske Republike da poseti tu zemlju.
 
Predsednik Nikolić je zahvalio svom gostu na principijelnom stavu koji Laoska Narodna Demokratska Republika zauzima po pitanju takozvane nezavisnosti Kosova i Metohije. On je dodao da je Srbija odlučna da se taj problem reši pregovorima i da je u našem interesu da se svim građanima Kosova i Metohije omogući bolji život.
 
Srbija se trenutno nalazi u ekonomskoj krizi, ali ima nekoliko velikih šansi za napredak. Jedna od tih šansi su prijateljstva, koja je širom sveta zasnovala bivša Jugoslavija. Srbija će ta prijateljstva održati, i kao što bivša Jugoslavija nije izneverila ta prijateljstva, tako neće ni Srbija, istakao je predsednik Nikolić. On je svom gostu preneo očekivanje da će naša zemlja krajem sledećeg meseca dobiti datum otpočinjanja pregovora o pristupanju Evropskoj Uniji i konstatovao da će to biti dobar znak za strane investitore, koji će im uliti sigurnost da ulažu u našu privredu.
 
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je otvoreni poziv predsedniku Laoske Narodne Demokratske Republike da poseti našu zemlju.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.