laos.jpg

Саопштења

30.05.2013. - 20:06

Председник Николић са потпредседником Владе Лаоске Народне Демократске Републике

Београд, 30. мај 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са потпредседником Владе Лаоске Народне Демократске Републике, господином Тонглунгом Сисулитом.

 
У срдачном и пријатељском разговору, господин Тонглунг Сисулит пренео је подршку Лаоске Народне Демократске Републике политици коју по питању Косова и Метохије води државно руководство наше земље. Он је такође истакао да је са министром спољних послова Србије договорио конкретне кораке за унапређење билатералне сарадње, пре свега на економском плану, између Лаоса и Србије. 
Господин Тонглунг Сисулит пренео је председнику Николићу позив председника Лаоске Народне Демократске Републике да посети ту земљу.
 
Председник Николић је захвалио свом госту на принципијелном ставу који Лаоска Народна Демократска Република заузима по питању такозване независности Косова и Метохије. Он је додао да је Србија одлучна да се тај проблем реши преговорима и да је у нашем интересу да се свим грађанима Косова и Метохије омогући бољи живот.
 
Србија се тренутно налази у економској кризи, али има неколико великих шанси за напредак. Једна од тих шанси су пријатељства, која је широм света засновала бивша Југославија. Србија ће та пријатељства одржати, и као што бивша Југославија није изневерила та пријатељства, тако неће ни Србија, истакао је председник Николић. Он је свом госту пренео очекивање да ће наша земља крајем следећег месеца добити датум отпочињања преговора о приступању Европској Унији и констатовао да ће то бити добар знак за стране инвеститоре, који ће им улити сигурност да улажу у нашу привреду.
 
Председник Републике Србије Томислав Николић упутио је отворени позив председнику Лаоске Народне Демократске Републике да посети нашу земљу.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).