Tan2013-6-5_105126665_1.jpg

Saopštenja

05.06.2013. - 11:51

Predsednik Nikolić sa predsednikom Predstavničkog doma parlamenta Indonezije

Beograd, 05. jun 2013. godine – Predsednik Republike Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predsednikom Predstavničkog doma parlamenta Indonezije Marzuki Alijaom.

 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno dobri, ali da u oblasti ekonomije moraju da se poboljšaju. „Postoje brojni razlozi da još više sarađujemo“, rekao je predsednik Nikolić i izrazio zahvalnost na principijalnoj podršci Indonezije u vezi teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. „Problem Kosova i Metohije želimo da rešimo mirnim putem i dijalogom i puno nam znači podrška naših prijatelja iz Indonezije“ rekao je predsednik Srbije, podsetivši svog sagovornika da Srbija sa punim pravom očekuje datum za otpočinjanje pregovora sa EU, jer je ispunila sva očekivanja koja su pred nju postavljena.
 
Marzuki Alie, šef parlamentarne delegacije Indonezije, zahvalio se na toplom gostoprimstvu i dodao da njegova zemlja ceni i uvažava razvoj naših odnosa u vreme osnivanja pokreta nesvrstanih. „Bilateralna  saradnja je na uzlaznoj putanji“ rekao je šef parlamentarne delegacije Indonezije, dodavši da postoje mnogi aspekti saradnje koji su već uspešno realizovani. Marzuki Alie je podsetio da Indonezija ima veoma izraženo interesovanje za ulaganje u Srbiju. Jedna od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje hrane Indofud istražuje mogućnosti da investira 20 miliona evra, sa ciljem da izgradi vodeći regionalni centar, za proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda, sa sedištem u Srbiji, istakao je Alie.
 
On je naglasio da će Indonezija i dalje podržavati nastojanja Srbije da se u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem i dijalogom, dođe do pravednih rešenja.
 
Na sastanku je konstatovano da su mogućnosti za saradnju neiscrpne i da kroz intenziviranje i konkretizaciju saradnje treba omogućiti narodima dve prijateljske zemlje da bolje žive i imaju prosperitetnu budućnost.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.