Tan2013-6-5_105126665_1.jpg

Саопштења

05.06.2013. - 11:51

Председник Николић са председником Представничког дома парламента Индонезије

Београд, 05. јун 2013. године – Председник Републике Томислав Николић разговарао је данас са председником Представничког дома парламента Индонезије Марзуки Алијаом.

 
Председник Србије Томислав Николић је рекао да су билатерални односи две земље изузетно добри, али да у области економије морају да се побољшају. „Постоје бројни разлози да још више сарађујемо“, рекао је председник Николић и изразио захвалност на принципијалној подршци Индонезије у вези територијалног интегритета и суверенитета Србије. „Проблем Косова и Метохије желимо да решимо мирним путем и дијалогом и пуно нам значи подршка наших пријатеља из Индонезије“ рекао је председник Србије, подсетивши свог саговорника да Србија са пуним правом очекује датум за отпочињање преговора са ЕУ, јер је испунила сва очекивања која су пред њу постављена.
 
Марзуки Алие, шеф парламентарне делегације Индонезије, захвалио се на топлом гостопримству и додао да његова земља цени и уважава развој наших односа у време оснивања покрета несврстаних. „Билатерална  сарадња је на узлазној путањи“ рекао је шеф парламентарне делегације Индонезије, додавши да постоје многи аспекти сарадње који су већ успешно реализовани. Марзуки Алие је подсетио да Индонезија има веома изражено интересовање за улагање у Србију. Једна од водећих компанија у области производње хране Индофуд истражује могућности да инвестира 20 милиона евра, са циљем да изгради водећи регионални центар, за производњу и дистрибуцију прехрамбених производа, са седиштем у Србији, истакао је Алие.
 
Он је нагласио да ће Индонезија и даље подржавати настојања Србије да се у решавању питања Косова и Метохије, мирним путем и дијалогом, дође до праведних решења.
 
На састанку је констатовано да су могућности за сарадњу неисцрпне и да кроз интензивирање и конкретизацију сарадње треба омогућити народима две пријатељске земље да боље живе и имају просперитетну будућност.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).