sl13.jpg

Saopštenja

08.08.2012. - 12:01

Predsednik Nikolić sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom


 

Predsednici Nikolić i Dodik su se složili da postoji stalna potreba za unapređenjem uzajamne saradnje bazirane na sporazumu o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske.

Predsednik Dodik je informisao sagovornika o nizu strateških projekata koji se realizuju u RS, posebno u oblasti energetike, infrastrukture, telekomunikacija i razvoja poljoprivrede i turizma.

Predsednik Nikolić je rekao da će ulagati maksimalne napore da se prijateljski odnos Srbije i RS i dalje unapređuje. On je dodao da su mir i stabilnost u regionu apsolutni prioritet Srbije.

Dva predsednika su se saglasila da je održavanje tesnih i prijateljskih veza u svim sferama života garant stabilnosti, temelj za bolju budućnost i prvorazredni nacionalni zadatak.

Predsednik Milorad Dodik je istakao da će Republika Srpska nastaviti da promoviše poštovanje Rezolucije 1244 o Kosovu i Metohiji. Predsednik Tomislav Nikolić je istakao da sprema nacionalnu strategiju za Kosovo i Metohiju, dodavši da do sada Srbija nije izašla sa konkretnim planom, već je samo odgovarala na zahteve druge strane. Što se tiče Republike Srpske, on je istakao neophodnost privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Pres služba
Predsednika Republike

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).