sl13.jpg

Саопштења

08.08.2012. - 12:01

Председник Николић са председником Републике Српске Милорадом Додиком


 

Председници Николић и Додик су се сложили да постоји стална потреба за унапређењем узајамне сарадње базиране на споразуму о специјалним и паралелним везама Србије и Републике Српске.

Председник Додик је информисао саговорника о низу стратешких пројеката који се реализују у РС, посебно у области енергетике, инфраструктуре, телекомуникација и развоја пољопривреде и туризма.

Председник Николић је рекао да ће улагати максималне напоре да се пријатељски однос Србије и РС и даље унапређујe. Он је додао да су мир и стабилност у региону апсолутни приоритет Србије.

Два председника су се сагласила да је одржавање тесних и пријатељских веза у свим сферама живота гарант стабилности, темељ за бољу будућност и прворазредни национални задатак.

Председник Милорад Додик је истакао да ће Република Српска наставити да промовише поштовање Резолуције 1244 о Косову и Метохији. Председник Томислав Николић је истакао да спрема националну стратегију за Косово и Метохију, додавши да до сада Србија није изашла са конкретним планом, већ је само одговарала на захтеве друге стране. Што се тиче Републике Српске, он је истакао неопходност привржености Дејтонском мировном споразуму.

Прес служба
Председника Републике

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).