12.09.2015. - 20:40

Predsednik Nikolić sa predsednikom Svetske fedaracije neurohiruških društva WFNS

Beograd, 12. septembar 2015. godine - Predsednik Republike Tomislav Nikolić sastao se u Rimu sa predsednikom Svetske fedaracije neurohiruških društva WFNS Jongom Kvan Tuom, Frančeskom Tomaselom predsednikom Svetskog kongresa neurohirurga, Mađidom Samiem počasnim predsednikom Svetske federacije neurohirurgije, Frankom Servadiem novoizabranim predsednikom Svetske federacije i Lukasom Rasulićem predsednikom Udruženja neurohirurga Srbije i potpredsednikom Udruženja neurohirurga Jugoistočne Evrope.

Na Svetskom kongresu neurohiruga u Rimu koji još uvek traje predstavljena su najnovija dostignuća u neurohirurgiji u svim subspecijalnostima. Srbija je imala izuzetno zapaženu ulogu u prezenatciji dostignuća u nacionalnoj neurohirurgiji. Neurohirurzi sveta su prepoznali srpske neurohirurge kao vodeće stručnjake u unapređenju neurohirurgije. Odali su priznanje Srbiji na doprinosu u razvoju neurohirurgije na globalnom nivou.

Predsednik Nikolić je bio pokrovitelj osnivačkog kongresa udruženja neurohirurgije Jugoistočne Evrope u Beogradu 2013. godine koji je bio proglašen za jedan od najuspešnijih stručno naučnih skupova na svetu. Predsednik je podržao i prepoznao ulogu Srbije u doprinosu razvoja te oblasti u svetu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).