17_12_2012_ 4.jpg

Saopštenja

17.12.2012. - 17:40

Predsednik Nikolić sa predsednikom Vlade Republike Češke, Peterom Nečasom

Beograd, 17. decembar 2012. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Češke, Peterom Nečasom.

U razgovoru sa premijerom Nečasom, predsednik Nikolić je istakao značaj brojnih investicija čeških preduzeća u Srbiji, kao i mnogih projekata, predviđenih za budućnost. Predsednik Nikolić je izrazio zahvalnost na podršci češke vlade Srbiji u procesu priključenja Evropskoj uniji i izrazio uverenje da će naša zemlja nastaviti sa sprovođenjem reformi, kao i da će dijalogom i mirnim putem nastojati da zaštiti svoje interese u južnoj srpskoj pokrajini.

 

Predsednik Vlade Republike Češke istakao je da njegova zemlja smatra Srbiju bitnim partnerom u regionu jugozapadnog Balkana i da će priključenjem Srbije Evropska unija ojačati na ovim prostorima. Složivši se sa stavom Nikolića da je Srbija važan partner za Republiku Češku, da tradicionalno dobri odnosi pružaju mogućnost za još više investicija i dolazak brojnih kompanija koje će ostati na ovim prostorima, premijer Načas se zahvalio na prilici da razmeni mišljenja sa predsednikom Nikolićem, kao i na prilici da se nastavi saradnja dve države na najvišem nivou.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.